Oferta | Restauracja Gabriella Gliwice – Wesela, komunie, stypy, imprezy okolicznościowe

Poniżej przedstawiamy przykładowe menu na imprezy okolicznościowe.

Roczek i chrzciny

Zestaw I
Obiad:

rosół
rolada wołowa, schab z pieczarkami, devolay
kluski jasne, ciemne, ziemniaki, sos
czerwona kapusta z boczkiem, kapusta pekińska, warzywa pieczone w migdałach
Deser:
kawa, herbata, napoje 0,5l
ciasto
Cena 85 zł/os.

Zestaw II
Przystawka:

kurczak marynowany w occie balsamicznym, podany na sałatach z paluszkami grissini
Cena 18 zł/os.

Danie główne:
bakłażan w asyście kurczaka z mozzarellą,
sakiewka ze schabu z leśnym nadzieniem,
pierś z kurczaka z musem z suszonych pomidorów,
sos borowikowy, sos malinowo-korzenny,
risotto, kopytka ziołowe lub kuleczki ziemniaczane,
mix sałat, warzywa w migdałach,
kawa, herbata, napoje 0,5l
Cena 70 zł/os.

Deser:

pieczona gruszka w rumie z biszkoptami z wanilią
Cena: 18 zł/os.

Urodziny

Przystawka:
łosoś wędzony w sosie musztardowo-miodowym podany z grzanką
Cena: 18 zł/os.
lub
grillowany camembert w pieprzu młotkowanym w sosie żurawinowym
Cena 13 zł/os.

Danie główne:
schab peklowany w sosie śliwkowym,
zawijaniec drobiowo-wieprzowy,
pierś z kurczaka zapiekana z mozzarellą,
purée chrzanowe, risotto, kuleczki ziemniaczane,
sałatka z rukoli, warzywa w migdałach,
kawa, herbata, napoje 0,5l
Cena 70 zł/os.

Deser:
tiramisu z malinami
Cena 18 zł/os.
lub
ciasto orzechowe na musie z truskawek
Cena 16 zł/os.

Uroczystość weselna

Przystawka:
płatki drobiowe marynowane w occie balsamicznym
z dodatkiem aromatycznych ziół podawane na sałatkach z paluszkami grissini

Danie główne:
rosół z domowym makaronem,
rolada wieprzowa,
pieczeń z indyka nadziewana musem drobiowym w sosie rozmarynowym, jadło sztygara w sosie musztardowym,
kluski, zapiekane ziemniaki,
kapusta zasmażana, pekińska, modra

Deser:
ciasto, pucharek lodowy dla chętnych

Zimna płyta:
mięsa pieczone, mix wędlin i serów,
trzy rodzaje sałatek (jarzynowa, cezar z krewetkami, z kurczaka, grecka, makaronowa z szynką, serowa na kapuście pekińskiej, rukola z pomidorami cherry i parmezanem)
tymbaliki, śledziki w oleju/śmietanie, marynowane przekąski, pieczywo, masełko

Kolacja I:
pieczony łosoś na miksie sałat z pieczywem czosnkowym

Kolacja II:
Prosie grubo nadziane z leśnymi grzybami (podane przez szefa kuchni)

Kolacja III:
Strogonoff

Inne imprezy okolicznościowe

Zupy:
krem z pomidorów pelatti i dresingiem pesto lub zupa cebulowa z grzanką serową
Cena 12 zł/os.

Drugie danie:
rolada wołowa, schab peklowany w sosie śliwkowym,
sakiewka ze schabu z leśnym nadzieniem,
kluski jasne, ciemne, purée chrzanowe,
mix sałat, zasmażana kapusta, surówka wiosenna,
kawa, herbata, napoje 0,5l
ciasto lub deser
Cena 75 zł/os.

Zimna płyta:
wędliny, mięsa pieczone, sery,
sałatki: cezar z grillowanym kurczakiem,
serowa na kapuście pekińskiej,
sałatka z krewetek lub inna,
śledzik w śmietanie/oleju, tymbaliki, jajka w sosie tatarskim,
szynka w galarecie
cena 55 zł/os.

Kolacja:
barszcz z pasztecikami z ciasta francuskiego
Cena 12 zł/os.
borgacz lub Strogonoff
Cena 17 zł/os.