Kris-Pol Firma Handlowo Usługowa Krystian Stola realizuje projekt nr KPOD.01.03-IW.01-3597/24 pn. „Wzrost odporności Kris-Pol Firma Handlowo Usługowa Krystian Stola z województwa śląskiego poprzez działania inwestycyjne w restauracji Gabriella w Gliwicach” dofinansowany przez Unię Europejską w ramach Krajowego Planu Odbudowy i Zwiększania Odporności, Priorytet: Odporność i konkurencyjność gospodarki – część grantowa, Działanie: A1.2.1. Inwestycje dla przedsiębiorstw w produkty, usługi i kompetencje pracowników oraz kadry związane z dywersyfikacją działalności.
Celem przedsięwzięcia jest zwiększenie odporności przedsiębiorstwa na sytuacje kryzysowe poprzez:
1) dywersyfikację działalności prowadzonej przez restaurację Gabriella w Gliwicach dzięki rozszerzeniu oferty o nową usługę cateringu plenerowego realizowaną w namiotach,
2) rozszerzenie dotychczasowej działalności cateringu poprzez unowocześnienie wyposażenia kuchni w restauracji,
3) wdrożenie rozwiązań z zakresu transformacji cyfrowej cateringu plenerowego,
4) wdrożenie rozwiązań z zakresu zielonej transformacji w obszarze energochłonności prowadzonej działalności.
ZAKRES RZECZOWY projektu obejmuje 4 zadania:
1) Dywersyfikacja działalności o nową usługę cateringu plenerowego realizowaną w namiotach, która obejmuje zakup:
a. zestawu 5 szt. namiotów wraz z podestami,
b. zestawu stołów cateringowych wraz z krzesłami i stołów roboczych ze stali nierdzewnej,
c. zestawu urządzeń do przygotowywania i serwowania posiłków w namiotach, agregatu prądotwórczego i wyparzarki podblatowej
2) Transformacja cyfrowa dywersyfikowanej działalności cateringu plenerowego, która obejmuje zakup:
a. zintegrowanego systemu IT do obsługi infrastruktury eventowej
b. zestawu sprzętu komputerowego i fiskalnego do obsługi eventów.
3) Unowocześnienie bazy produkcyjnej restauracji i rozszerzenie usług cateringowych, które obejmuje zakup:
a. zestawu urządzeń do przygotowywania posiłków, dystrubutora wody gazowanej i niegazowanej, zestawu urządzeń technicznych
4) Przybliżenie dywersyfikowanej, unowocześnianej i rozszerzanej działalności do neutralności klimatycznej, które obejmuje zakup:
a. instalacji fotowoltaicznej z magazynem energii i trójfazowej pompy ciepła gen. T-CAP typu split
Przedsięwzięcie zostanie zrealizowane w terminie od 30.09.2024 do 31.08.2025 r.
Realizacja przedsięwzięcia przełoży się na zwiększenie odporności firmy na sytuacje kryzysowe poprzez:
1) dywersyfikację działalności restauracji dzięki wprowadzeniu nowych usług cateringu plenerowego kierowanych do nowych grup klientów,
2) unowocześnienie bazy gastronomicznej oraz rozszerzenie oferty kulinarnej w celu zwiększenia zainteresowania klientów ofertą usług cateringowych i rozszerzeniu zasięgu terytorialnego tych usług,
3) towarzyszące działania związane z zapobieganiem wahaniom kosztów energii poprzez zastosowanie instalacji PV z magazynem energii i pompy ciepła oraz rozwiązania cyfryzacyjne.
Grupy docelowe stanowią:
– pracownicy
– klienci w tym nowe grupy odbiorców
Wartość całkowita projektu: 750 714,51 PLN
Wartość wydatków kwalifikowalnych: 600 000,00 PLN
Wartość dofinansowania UE: 414 000,00 PLN
#FunduszeUE lub #FunduszeEuropejskie, #NextGenerationEU