Restauracja Gliwice

GLIWICE
ul. Łabędzka 39a
tel.: 32/270 88 71
Zapraszamy
codziennie
w godzinach
10:00 - 22:00

Imprezy Firmowe





propozycja 1.

cena za osobę - 75 złotych

Zupa wigilijna do wyboru:
Barszcz czerwony z uszkami,
 Świąteczna zupa grzybowa z makaronem,
Dania główne :
 Karp moczony w mleku z czosnkiem,
 Karkówka pieczona w majeranku, marchwi i czosnku,
 Pierogi z kapustą i grzybami,
Dodatki obiadowe 4 do wyboru:
Ziemniaki z wody,

 Ziemniaki pieczone w rozmarynie z czosnkiem
 Puree marchewkowo- ziemniaczane,
 Kasza gryczana z leśnymi grzybami,
 Kremowe ristotto z mascarpone,
 Kapusta z borowikami,
Dufinki – ziemniaczane kuleczki,
 Buraczki,
 Klasyczna surówka z białej kapusty i świeżym koperkiem,
Zimny bufet:
 Austriacka sałatka z ziemniakami i żółtym serem,
 Mięsa pieczyste własnego wyrobu,
 Ryba po grecku,
Pasztet pieczony po staropolsku z grzybami leśnymi i boczkiem,
Szynka w galarecie z pastą chrzanową,
Napój świąteczny:
 Kompot z suszonych owoców,
*dodatkowo w cenie 150 złotych oferujemy kaczkę pieczoną w całości po staropolsku

propozycja 2
 
 cena za osobę 120 złotych


Zupa wigilijna 2. do wyboru:

 Tradycyjny barszcz czerwony z uszkami,
Ragout z dzika z papryką i tymiankowym lanym ciastem,
Wigilijna zupa z białych ryb – lekko pikantna,
 Świąteczna zupa grzybowa z makaronem,
Dania gorące 4 do wyboru - 150% porcji na osobę:
 Komfitowane udko z kaczki,
 Bitki schabowe w sosie z wędzonej śliwki,
 Karp moczony w mleku z czosnkiem,
Roladka z wieprzowej polędwiczki pieczona w korzennych przyprawach,
 Ryba maślana z pary w sosie porowym,
 Pstrąg w papilocie z warzywami,
Karkówka pieczona w majeranku, marchwi i czosnku,
 Pierogi z kapustą i grzybami,
Dodatki obiadowe 5 do wyboru:
 Ziemniaki z wody,
 Ziemniaki pieczone w rozmarynie z czosnkiem
 Puree marchewkowo- ziemniaczane,
 Kasza gryczana z leśnymi grzybami,
 Kremowe ristotto z mascarpone,
Kapusta z borowikami,
 Dufinki – ziemniaczane kuleczki,
 Buraczki,
 Klasyczna surówka z białej kapusty i świeżym koperkiem,
Zimny bufet 5 propozycji do wyboru:
Jajka faszerowane musem z wątróbki
Rillette z kaczki z galaretką morelową,
 Austriacka sałatka z ziemniakami i żółtym serem,
Ryba po grecku,
 Pieczone kubeczki z bakłażana i wędzonej makreli,
Tymbaliki z polędwicą z dorsza, groszkiem i galaretką cytrynową,
 Śledź w 3. Smakach,
 Łosoś wędzony w soli pomarańczowej,
Napój świąteczny:
Kompot z suszonych owoców,
*dodatkowo w cenie 150 złotych oferujemy kaczkę pieczoną w całości po staropolsku
wesela ● komunie ● stypy ● imprezy ● przyjęcia okolicznościowe ● spotkania firmowe ● catering ● Gliwice